Inspiratiebronnen

 

Opruimen kun je op vele manieren doen. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, nietwaar? Als je met mij aan de slag gaat, dan krijg je een mooie combinatie van: Minimalisme, aandachtsmanagement van Tony CrabbeJelle Hermus van SoChicken, Avital – The Parenting Junkie, Brené Brown, Marie Kondooplossingsgericht coachen en Julie Morgenstern.

 

Minimalisme

 

Het Minimalisme heeft mij geleerd om minder te gehecht te zijn aan en minder te verlangen naar spullen. Spullen maken het leven weliswaar aangenamer, maar wat er in het leven het meeste toe doet, zijn de momenten met dierbaren. Door met een minimalistische blik naar je spullen en (toekomstige) aankopen te kijken, besef je beter wat je wel en wat je vooral niet nodig hebt. Een aangename bijkomstigheid is dat je minder gaat kopen. Dat is zowel goed voor je portemonnee als voor het milieu!

 

Aandachtsmanagement

 

Tony Crabbe schrijft in zijn boek Nooit meer te druk over aandachtsmanagement (attention management). Hierbij probeer je niet zo snel mogelijk zoveel mogelijk dingen af te ronden, maar juist heel bewust de volledige aandacht te geven aan de dingen die jij belangrijk vindt. En het liefste besteed je hier ook als eerste aandacht aan. Door te vertragen en meer te focussen op jouw waarden ervaar je minder stress en veel meer voldoening. Samen kunnen we naar jouw wekelijkse planning kijken of we meer rust kunnen inbouwen.

 

SoChicken

 

Jelle Hermus van SoChicken is een groot fan van kleine stapjes, want door vele kleine stapjes te nemen, begin je eerder aan een klus, houd je de moed erin en bereik je uiteindelijk een verbluffend resultaat. In zijn boeken Steeds leuker en Leven met wind mee deelt Jelle nog meer fijne tips voor een leven met minder meuk (zoals hij dat noemt).

 

The Parenting Junkie

 

Ken je AvitalThe Parenting Junkie? Zij is een Amerikaanse opvoedcoach en geeft vooral tips over peaceful parenting en dat je je kinderen heel veel moet laten spelen. Aanvullend geeft zij ook tips hoe je speelgoed het beste kunt aanbieden aan kinderen (welke opbergsystemen goed werken), welk speelgoed is aan te raden om te kopen en welk speelgoed je regelrecht mag wegdoen. Samen kunnen we de enorme verzameling van speeltjes doornemen en daarin een goede keuze maken. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen worden zij er wel of juist niet in betrokken.

 

Brené Brown

 

Brené Brown is een Amerikaanse onderzoeker, auteur en spreker. Zij doet onderzoek naar schaamte en naar ons streven naar perfectie. In het boek De kracht van kwetsbaarheid legt zij uit wat de voordelen van schaamte zijn (een bezield leven) en de nadelen van perfectionisme. Het werkt belemmerend, soms zelfs verlammend, het neemt heel veel tijd in beslag en je wordt er niet blij van, want het is nooit goed genoeg. Door Brené probeer ik bij mezelf en bij mij klanten het streven naar perfectionisme steeds meer los te laten. Goed genoeg is goed genoeg.

 

Marie Kondo

 

Wil jij je kleding opruimen? Dan neem ik graag de tips van opruimgoeroe Marie Kondo ter harte. Geen zorgen, je hoeft van mij echt niet je spullen iedere dag te bedanken en te bevrijden uit je tas. En als jij je sokken in een bolletje wilt blijven rollen, moet je dat lekker doen, maar neem maar van mij aan: vouwen op de manier van Marie gaat je een heleboel ruimte besparen. Plus: je ziet veel beter wat je allemaal in je kast hebt liggen (of moet ik zeggen: staan?).

 

Oplossingsgericht coachen

 

Er zijn vele manieren om jou te coachen. De manier die mij het meeste aanspreekt – en hopelijk jou ook – is: oplossingsgericht coachen. Deze methode – ontwikkelt door Insoo Kim Berg en Steve de Shazer – richt zich niet op de oorzaak van het probleem, maar op een klein stapje richting de gewenste situatie. Hierbij kijken we vooral wat voor jou werkt en wat heeft gewerkt. Dit vullen we dit aan met een eenvoudig stapje in de goede richting die bijna geen moeite kost.

 

Julie Morgenstern

 

Tijdens de opruimsessies volg ik de methode van professional organizer Julie Morgenstern. Zij organiseert van binnen naar buiten. Met andere woorden: begin waar je de meeste tijd doorbrengt. Daarna ga je door naar plekken waar je minder vaak komt.

Spreken mijn inspiratiebronnen jou aan? Kijk dan bij mijn diensten voor mijn aanbod of mijn tarieven voor de kosten en mijn werkwijze.