Over Simone

 

Wat leuk dat je mij hebt gevonden en meer over mij wilt weten!

 

Ik ben Simone Verkadeopruimcoach/professional organizer. Ik help je met opruimen en de spullen die je graag wilt houden op een logische manier te organiseren.

 

Ik kan mij voorstellen dat je dat spannend vindt, want je laat dan iemand die je (nog) niet kent in je huis, maar wees gerust, ik hecht waarde aan de volgende uitgangspunten:

Jij beslist wat je wel/niet wilt houden
(niet ik)

Je hoeft je niet te schamen
(ik oordeel niet)

Jij bepaalt het tempo
(ik pas mij aan jou aan)

Ik probeer het opruimen en organiseren (weer) leuk te maken

 

Gezin

 

Ik woon in Alphen aan den Rijn, samen met mijn man Ronald, m’n jongens Sam (2013) en Rik (2015), en 2 konijntjes.

 

Achtergrond

 

Ik heb tijdens en na de studie Maatschappelijk werk en -dienstverlening gewerkt in de zorg, zowel met mensen met een niet aangeboren hersenletsel als met mensen met een (lichte) verstandelijke beperking.

 

Kijk op LinkedIn voor mijn gedetailleerde CV.

 

NBPO

 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO).

 

Hoe kom je erop om opruimcoach te worden?

 

Op een gegeven moment kwam ik erachter dat ontspullen, opruimen en structuur aanbrengen in mijn eigen huis mij en m’n kinderen heel veel rust gaf. En stiekem was ik er best wel goed in, al zeg ik het zelf. Bovendien kreeg ik er vooral energie van. Zo ging er veel speelgoed de deur uit. Wat overbleef was vooral fantasierijk, degelijk spul, waar veel mee gespeeld wordt. De volgende stap was alles een plek geven. Ik kocht bakken per categorie en de kids kregen een rondleiding waar alles nu is opgeborgen. Vervolgens gaf Sam iedereen die bij ons over de vloer kwam een rondleiding:

Hier is de Lego, en hier staan de autootjes, hier heb je een bak met klei…’

Dat was echt heel aandoenlijk om te zien. Hij vond het zo te zien ook fijn dat alles nu een vaste plek heeft en dat hij door de bomen wèl het bos kan zien 😉 En ik kan er keer op keer weer van genieten als Rik vraagt:

‘Waar is Jet?’ ‘In de vliegtuig la.’ ‘Waar is m’n stuiterbal?’ ‘In de ballenbak.’

Dit bespaart ons uren zoekwerk. Deze en vele andere ervaringen, o.a. in de keuken en de inloopkast (leve Marie Kondo!) wilde ik graag delen. En toen viel het kwartje. Zo’n beetje zoals in de reclame:

‘Ineens weet je het…Je wordt conducteur.’

Of in mijn geval:

‘…opruimcoach.’ 

Daarna viel alles op z’n plek: m’n wens (voor mezelf beginnen), m’n studie Maatschappelijk Werk en -Dienstverlening (1-op-1 begeleiding op projectbasis te geven waarbij we zowel praktisch bezig zijn als mentaal), en de behoefte om anderen aan te sporen om duurzamer te leven.

 

Wie zijn je inspiratiebronnen?

 

Ik ben door verschillende bronnen geïnspireerd. Onder andere door het Boeddhisme (minder hechten aan en verlangen naar spullen), Minimalisme (duurzaam leven met minder spullen), The Parenting Junkie (mindful en minimalistisch leven met kinderen) en SoChicken (broeden op een leuker – en vooral simpeler – leven).

 

Welke diensten bied je zoal?

 

Ik bied verschillende diensten: zowel spullen opruimen als aandachtsmanagement (een mooie combinatie van timemanagement en mindfulness).

Met vriendelijke groet,

 

Simone 

 

Ps. Wil je nog meer (over mij) weten? Stel je vraag via onderstaand formulier.

3 + 9 =