Zondag is het alweer zover: vaderdag! Een mooie gelegenheid om je eigen vader of de vader van je kinderen in het zonnetje te zetten. Maar hoe? Hij heeft waarschijnlijk alles al en om nou weer met iets van de Rituals, een taart of drank aan te komen zetten…Daarom lees je in deze blog 5 ‘rotzooi-vrije-tips’.

1. Regel een state-of-the-art ontbijtje

 

Niets is zo heerlijk dan de dag te beginnen met een gezonde en gezellige start. Laat manlief lekker uitslapen en ga met je kinderen aan de slag: maak verse sinaasappelsap, kook, bak of – als je echt wilt uitpakken – pocheer een eitje, doe lekkere broodjes in de oven, dek de tafel inclusief servetten en je vaderdag kan niet meer stuk. 

Je kan ook bij je vader een ontbijtje laten bezorgen. Ook leuk! Of bij jezelf, natuurlijk. Lekker makkelijk.

2. Laat je kids iets knutselen

 

Ja, dat hoort toch echt bij moeder- en vaderdag: een mooie, plakkerige knutsel van je zoon/dochter. Waarschijnlijk komen ze er wel mee thuis als ze naar de crèche of naar school gaan, maar mocht dat niet het geval zijn: zoek op Pinterest op vaderdag en je vindt talrijke creaties.

Maak meteen van de gelegenheid gebruik om afscheid te nemen van de moederdagknutsels. Maak er – mocht je dat nog niet gedaan hebben – nog een foto van (leuk met je kind erbij) of gebruik de app Office lens en bye bye tekening ‘Ma-de-liefste’. Tja, het is niet anders. Als je alles gaat bewaren zit je op den duur in een knutsel-depot.

 

3. Geef een ervaring cadeau

 

Wil je nog meer uitpakken voor die kanjer van je? Dan doet een ervaring het eigenlijk altijd goed. Bovendien heb je dan niet iets extra’s in je huis dat je een plekje moet geven.

Maar ja, welke ervaring? Dat ligt, denk ik, een beetje aan de gemoedstoestand van vader- of partnerlief. Geef je iets waar je met het hele gezin naar toe kan? Bijvoorbeeld een leuk museum, een zwembad of een dagje naar mooi natuurgebied inclusief lunch (kijk op go-kids voor nog meer leuke ideeën)? Of iets waar jullie met z’n tweeën naartoe gaan? Even zonder de kids? Lekker uit eten, naar het theater, de sauna, een concert of zelfs een nachtje weg? Of heeft hij meer behoefte aan algehele rust? Dan kan je ook voorstellen dat jij een dagje op pad gaat met de kids en dat hij een hele dag het rijk voor zichzelf heeft. Dan kan hij lekker hard z’n favoriete muziek draaien, gamen, rondlopen in een joggingbroek en tosti’s eten op de bank. Mocht hij daarvan genieten…

4. Geef een duurzaam cadeau

 

Wil je liever iets tastbaars geven? Geef dan een duurzaam cadeau. Bijvoorbeeld deze stoere mannen dopper. Of – als je wat meer geld wilt uitgeven – een e-reader. Ideaal voor op vakantie en ook voor thuis, want vertel is: hoe vol is jouw boekenkast? Of laat je kinderen bloemen uitzoeken. Vraag aan de bloemist of het zonder folie ingepakt mag worden (lees hier nog meer plastic vrije tips).

5. Geef een opruim cadeaubon

 

Ergert je partner zich suf aan alle spullen in huis? Speelgoed op de vloer (‘Au! Wat doet die lego hier op de grond!’), puilt de garage uit? (‘Schat, waar ligt de inbussleutel?’) Of jullie kledingkast? (‘Hè, heb je nou alweer een blauw topje gekocht?’)

Geef dan een opruim cadeaubon. Deze kan je natuurlijk zelf maken of je kunt deze bij mij bestellen. 

Deze tip heb ik expres niet gegeven voor moederdag, want als vrouwen zoiets krijgen, zijn ze (uitzonderingen daargelaten) beledigd: ‘Hoezo een opruim cadeaubon? Vind je dat ik er een troep van maak? Weet je wel hoe druk ik het heb?’ Terwijl mannen juist om zo’n bon staan te springen: ‘Ja, top idee! Eindelijk iemand die hier met de bezem erdoorheen gaat. Dankjewel, schat!’

Ik ga er natuurlijk niet echt met de bezem doorheen, maar ik gok dat ik zomaar handige tips voor jullie kan hebben om het huis wat rustiger te laten ogen, met als gevolg: een rustiger gevoel in je lijf. Klinkt goed toch? Dus klik op onderstaande button en vraag een cadeaubon aan.

 

Alvast veel plezier op vaderdag!

Vind je de blog leuk?
Laat het anderen weten:

Facebook

Wil je nooit meer een blog missen?
Vul hieronder je gegevens in en ontvang voortaan de nieuwste blog per mail:

Wil je laten weten wat je van de blog vindt?