Ik krijg regelmatig de vraag: ‘Hoe ben je erop gekomen om opruimcoach (professional organizer) te worden?’ In deze blog lees je 5 redenen waarom ik heb gekozen voor dit nieuwe, opkomende beroep.

 

1. Compassie

 

Ja, eigenlijk is compassie wel de basis van mijn carière switch: van anderen helpen word je gelukkig. Daarom werk ik al 10 jaar met veel plezier in de gehandicaptenzorg. Het geeft veel voldoening om er voor een ander te zijn.

 

2. Minimalisme

 

Ok, zal je misschien denken: ‘Maar waarom help je dan op het gebied van opruimen en organiseren? Je kan toch ook op een andere manier helpen?’

Ja, dat is waar. Je kan op zoveel manieren de medemens ondersteunen. Echter, sinds een aantal jaren heeft het minimalisme mijn aandacht getrokken. Niet dat ik ondertussen een minimalist ben, hoor – er staan nog meer dan genoeg spullen in ons huis – maar het paradoxale gevoel dat wij met spullen hebben interesseert mij mateloos:

Aan de ene kant willen we maar meer en het nieuwste van het nieuwste, aan de andere kant worden we gek van de chaos in huis, de tijd die we kwijt zijn aan opruimen en zoeken. En wat dacht je van al het geld dat we uitgeven aan weer iets wat snel kapot gaat of achteraf tegen viel?

 

3. Duurzaamheid

 

En als gevolg van mijn interesse in minimalisme, is mijn streven naar een duurzaam leven gegroeid. Daarom heb ik ook een lijst gedeeld met tips voor een leven met minder plastic (bekijk hier de tips voor minder plastic). Want al die spullen belanden in de afvalbak. Soms krijgt het wel een tweede leven, maar lang niet alles is hier goed genoeg voor. Zonde, nietwaar? Daarom besteed ik ook aandacht aan de wijze van afvoeren en aan bewustwording van ons koopgedrag. Nu lijkt een zakje waterballonnen voor de kids op een warme dag nog leuk, maar als ze er straks klaar mee zijn, ligt het op straat te wachten totdat een vogel het aanziet voor een lekker hapje…

 

4. Voor jou

 

Lief, hè? Ik ben ook voor jou opruimcoach geworden. Waarom? Omdat ik jou ruimte en rust gun. Dat is wat er ontstaat als je je huis op orde hebt. Dan kan je genieten van de ruimte om je heen en als je iets nodig hebt, ben je niet uren kwijt aan zoeken, maar loop je regelrecht naar het juiste laatje.

En wat dacht je van je kinderen? Die vinden het zo fijn dat ze hun speelgoed weer kunnen vinden. Dat ze zelf hun speelgoed of knutselspullen kunnen pakken en – ja het klinkt te mooi om waar te zijn, maar ik heb het met mijn eigen ogen gezien – ze krijgen zelfs plezier in opruimen!

 

5. Voor mezelf

 

And last but least:

Ik doe het voor mezelf 🙂

Het is ontzettend leuk om eigen baas te zijn. Om zelf je plannen te bedenken, je eigen koers te varen en niet al je impulsieve ideeën te hoeven onderbouwen in een ellenlange vergadering. Als ik iets wil doen, dan mag ik het gewoon gaan doen. Hoe leuk is dat!

Bovendien is het enorm leerzaam. Ondertussen heb ik geleerd om een website te bouwen, hoe je een workshop kan geven, hoe ik mijn administratie het beste kan bijhouden en volg ik trainingen om het beste uit mezelf te halen en klanten zo goed als mogelijk van dienst te zijn.

 

Nieuwe website

 

Over nieuwe plannen en eigen koers gesproken: Zojuist heb ik een nieuwe pagina op m’n website aangemaakt. Neem gerust een kijkje op één van mijn gloednieuwe pagina’s.

Vind je de blog leuk?
Laat het anderen weten:

Facebook

Wil je nooit meer een blog missen?
Vul hieronder je gegevens in en ontvang voortaan de nieuwste blog per mail:

Wil je laten weten wat je van de blog vindt?